A Független Iparművészeti Kortárs Szalonban az anyagba költöztetett emberi gondolkodás és látásmód tárul fel előttünk. A megjelenő tárgyak a művészet és a funkcionalitás, az esztétikum és az egyediség viszonyrendszerében kelnek életre.
A F I K S Z, azaz a Független Iparművészeti Kortárs Szalon, Magyarország legnevesebb iparművészeit magába foglaló alkotói közösség, mely rendszeres periodikával tartott nyilvános eseményein a szakma hazai kiválóságainak és az igényes tárgyi kultúrára érzékeny közönségnek ad közvetlen találkozási lehetőséget.
Alt Andrea művészeti menedzser az életre hívója és egyben szervezője e kezdeményezésnek, mely egyrészt teret kíván biztosítani az alkotóknak, hogy személyesen mutathassák be munkáikat, másrészt olyan értékesítési lehetőséget biztosít a kvalitást és egyediséget kereső műértő vásárlóknak és gyűjtőknek, ahol az alkotóval történő személyes találkozás képvisel egy további különleges hozzáadott értéket.
A F I K S Z ezáltal hangsúlyozottan szakítani kíván a hagyományos kereskedelmi csatornákon történő iparművészeti műtárgy értékesítéssel és visszahozni szándékozik az “egyenesen a mester kezéből” szemléletet.
A Független Iparművészeti Kortárs Szalonba tömörülő alkotókat és közönségüket a személyes találkozás és megismerés, ezzel együtt a közös szellemiség útján kialakuló tárgyi kötődés kapcsolja össze, mindazon túl a művészeket az így nyerhető közvetlen visszajelzések segíthetik tovább az inspirálódás és fejlődés útján
F I K SZ - Független Iparművészeti Kortárs Szalon - since 2020
facebook-squareinstagram