CSÁSZÁR MAGDOLNA

Selyemfestéssel, nemezeléssel és ékszerekkel foglalkozom. A selyemfestés egy igazi szerelem számomra! 
A színek mindig erősen hatottak rám, mint a szépség és érzelmek kifejezője. Így az alkotásaimban is megjelennek a színeknek ezer kavalkádja, amit a selyem még ragyogóbbá varázsol.. A selyem egy bámulatos anyag számomra ... ahogy a kis selyemgubóból letekeredik a finom és erős szál és egy semmihez sem hasonlítható kelme lesz belőle. 
Fölfeszítem a selymet a keretre és egyszer csak megelevenedik fantáziám a fehér anyagon. 
Sálak, stólák, szoknyák és blúzok készülnek, mindenből csak egy, mert ha akarnám sem tudnám kétszer ugyanazt megfesteni! 
A selymeket professzionális festékkel festem, majd gőzöléssel fixálom. 
Legkedvesebb motívumok számomra : a mező virágai, íriszek, levelek, kacskaringók, pávaszemek, rózsák... 

Mint selyemfestő keresem az új lehetőségeket, amit egy ősi technikában leltem meg: ez a nemezelés.

A legfinomabb ausztrál merinó gyapjút kombinálom a kézzel festett selyemmel.
A finom gyapjú szálak a szappanos hengergetés, gyúrás hatására átmennek a selyem szálai közé és szinte összeépül a két anyag. Így plasztikus formákat is tudok létrehozni... 

Számos kiállításon vettem részt. Büszkeségem a Nigériában Lagosban megrendezett sister Artist nemzetközi és kulturális kiállításon képviselhettem hazánkat, ahol a nő, mint művész volt a rendezvény témája.

Számomra ez munka igazi szenvedély és boldoggá tesz a készítése és azt szeretném, hogy aki viseli ezeket a selyem csodákat szintén érezze a szeretetet, amivel ezek a tárgyak készültek.


F I K SZ - Független Iparművészeti Kortárs Szalon - since 2020
facebook-squareinstagram