ANDRÁSI EDINA

A 2018 óta működő budapesti stúdiómban kispéldányszámú porcelán design termékeket készítek. 
Fontos számomra, hogy tárgyaim az egyedi megjelenés révén elkülönüljenek a mindennapi vizuális ingerektől. 
Ennek érdekében nem csak a formák terén kísérletezek, hanem új technológiák kidolgozása és alkalmazása révén is színesítem a termékpalettámat.
Célom a porcelánművesség hagyatékát újra előtérbe helyezni, technológiájába és esztétikájába egyaránt újdonságot hozni. 
Az időt, figyelmet és kreativitást igénylő termékek értéke változatlan. Életre szóló tárgyainkat megbecsüljük, ezzel együtt a környezettudatosságot is választjuk.
A slow design mozgalommal egyetértve vásárlóimat arra buzdítom, hogy forduljanak az egyéni jólétük, saját ritmusuk és igényeik felé. Válasszák a lassú, művészetben, kultúrában, szociális érintkezésben gazdag, fenntartható életformát.
Szeretem a terjengő ornamentikákat, a századfordulós építészeti örökségünket és a játékos, humoros megoldásokat. 
Lámpáim fényben kirajzolódó botanikai mintázatai és az asztali tárgyaimon megjelenő mikroszkopikus lényeket idéző ábrák egyaránt a természet gazdagságát hirdetik. 
Geometrikus csészéim a funkcióhoz rendelt szokatlan formák okán tűnnek ki mindennapi tárgyaink közül.

Mikróba asztali tárgyak

A mikroorganizmusok világát idéző kollekció 2020-ban a Covid 19 járvány idején született. A szabad szemmel láthatatlan élővilág nemcsak félelmet, de kíváncsiságot és csodálatot is ébreszt. Utóbbi két érzelem vezérelte gondolataim, amikor a szabálytalan, változatos amőba formákat megrajzoltam, majd megalkottam az asztali használati tárgyak egy csoportját, amelyek felületét színes, kidomborodó mintázatok lepik el
F I K SZ - Független Iparművészeti Kortárs Szalon - since 2020
facebook-squareinstagram